Mag. Marko Gorjup je prejemnik nagrade za globalno prodornost

Mag. Marko Gorjup je prejemnik nagrade za globalno prodornost

18.1.2021

V sredo, 16. decembra 2020 se je Zveza strojnih inženirjev Slovenije na svojem tradicionalnem dogodku Akademija strojništva, s katerim že vrsto let vzpodbuja povezovanje inženirjev vseh generacij in opozarja na pomembnost inženirskega poklica, najboljšim poklonila tudi s podelitvijo nagrad in priznanj.

V uvodnem nagovoru dogodka, ki je letos potekal preko spleta, je prof. dr. Iztok Golobič, predsednik Zveze strojnih inženirjev Slovenije izpostavil: »Akademija strojništva je namenjena inženirjem in inženirkam strojništva, da kot stroka ocenimo našo moč in vpliv, predvsem pa našo odgovornost za razvojno usmerjenost v kakovostnejše življenje.«

Osrednji del slovesnosti je predstavljala podelitev nagrad najboljšim posameznikom iz gospodarstva in akademskega sveta. 125-članska akademija inženirjev je izglasovala 2 nagrajenca za globalno prodornost slovenskega inženirstva. Nagrado za globalno prodornost sta prejela dr. Marjan Pogačnik, direktor podjetja Iskra Mehanizmi in mag. Marko Gorjup, direktor TPV GROUP. »Njegovo odlično poznavanje avtomobilske industrije je rezultat izkušenj, ki jih je v tej branži pridobival 26 let. V sebi nosi visoko mero inovativne kulture. Njegov svet je široko odprt, v katerem vidi še veliko priložnosti.« so ob najavi mag. Gorjupa izpostavili v Zvezi strojnih inženirjev.

Kot je v svoji zahvali poudaril mag. Gorjup, nagrada pomeni, da tudi stanovski kolegi prepoznavajo naše dolgoletne aktivnosti, s katerimi korak za korakom prodiramo v svetovni vrh avtomobilske industrije. Je uspeh, ki ga deli s svojimi sodelavci, družino in vsemi ostalimi, ki mu na tej poti stojijo ob strani.

Akademija je letos potekala pod naslovom Inženirstvo – svet novih priložnosti. Opozorila je na vse hitrejše spremembe in pozvala k človečnosti, inženirski drznosti in iskanju novih priložnosti.

Kako se gospodarstvo in izobraževalne inštitucije odzivajo na spremembe in kje vidijo nove priložnosti je tekla beseda na okrogli mizi, na kateri so sodelovali Radovan Bolko, predsednik uprave Kolektor Group, mag. Marko Gorjup, direktor TPV GROUP, prof. dr. Mitjan Kalin, dekan Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, dr. Hubert Kosler, direktor podjetja Yaskawa Europe Robotics, dr. Boštjan Pečnik, izvršni podpredsednik, raziskave in razvoj, Gorenje, dr. Marjan Pogačnik, direktor podjetja Iskra Mehanizmi, prof. dr. Zoran Ren, prorektor Univerze v Mariboru in Aleksander Zalaznik, generalni direktor podjetja Danfoss Trata.

Ogled celotnega dogodka je na voljo na povezavi.


Mag. Marku Gorjupu za prejeto nagrado iskreno čestitamo!

The post Mag. Marko Gorjup je prejemnik nagrade za globalno prodornost appeared first on TPV Automotive SI.