Projekt EAGLE uspešno zaključen

14.2.2022

TPV Automotive je v sodelovanju s projektnima partnerjema podjetjem Alpineon in Fakulteto za industrijski inženiring Novo mesto uspešno zaključil razvojno raziskovalni projekt EAGLE: Napredni senzorski sistem za 3D kontrolo geometrije kompleksnih predmetov v tovarnah (angl. EAGLE: Advanced Sensor System for 3D Geometry Control of Complex Objects in Factories of the Future prihodnosti). Projekt je bil izbran in sofinanciran v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov (TRL 3-6)«.

https://www.tpv-automotive.si/si/o-nas/razvojno-raziskovalni-projekti/eagle/

V okviru projekta EAGLE smo razvili demonstracijski prototip naprednega 3D senzorskega sistema, ki omogoča frekvenčno vizualno kontrolo geometrije kompleksnih predmetov. Prototip smo validirali in demonstrirali v simuliranem operativnem okolju. Kot primer uporabe smo izbrali odpreške, ki so zaradi inovativnega lightweight designa tehnološko izjemno aktualni, sočasno pa geometrijsko izredno kompleksni izdelki. Kontrola se izvaja z uporabo inovativnih 3D postopkov strojnega vida, ki smo jih razvili in nadgradili na podlagi lastnih patentiranih rešitev ter preizkusili v okviru projekta. Pri tem smo razvili več novih prebojnih rešitev, ki predstavljajo napredek na področju stanja tehnike.

Rezultat projekta je prototip naprednega senzorskega sistema za 3D kontrolo geometrije kompleksnih predmetov v tovarnah prihodnosti. Sistem ima velik tržni potencial v tovarnah prihodnosti, tako v avtomobilskem sektorju, kot tudi drugih sektorjih na globalni ravni.

Ob zaključku projekta smo izdelali tudi promocijski film, katerega si lahko ogledate in ga všečkate TUKAJhttps://youtu.be/RBOio7Qy5ZE