Sedež TPV AUTOMOTIVE po novem v Brežicah

1.6.2022

TPV AUTOMOTIVE d.o.o. že vrsto let uspešno udejanja svojo strategijo in vizijo »Ustvarjamo mobilnost prihodnosti«, v sklopu katere se usmerjamo v štiri ključne programe delovanja: razvojno inženirske storitve, aluminijaste komponente e-mobilnosti, ultra lahke jeklene komponente in program površinske zaščite.  Na vseh področjih smo zgradili močne kompetence, s katerimi se dokazujemo na svetovnem trgu avtomobilske industrije. Razmah naših strateških projektov in pridobljenih poslov je narekoval obsežno širitev kapacitet in postopno reorganizacijo družbe.

Da bi svojo strategijo lahko udejanjali še učinkoviteje, bomo proizvodnjo in vse ključne podporne procese medsebojno še tesneje povezali s selitvijo poslovodstva v občino Brežice, v neposredno bližino kar dveh naših tehnološko najsodobnejših tovarn, ki sta najobsežnejši tudi po obsegu poslov in v katerima udejanjamo glavnino svoje dejavnosti. Odločitvi o selitvi je tako botrovalo prepričanje, da bo večja povezanost proizvodnje, razvoja in podpornih služb pomemben dodaten korak v smeri nadpovprečno učinkovite družbe in večje konkurenčnosti.

Sedež družbe TPV AUTOMOTIVE d.o.o. se je tako z dnem 1. 6. 2022 iz Kandijske ceste 60, 8000 Novo mesto preselil na naslov:  Brezina 101, 8250 Brežice. Sprememba je zavedena v sodnem registru.

Vodstvena struktura in vsi ostali podatki ostajajo nespremenjeni.

O družbi TPV AUTOMOTIVE d.o.o.:
TPV AUTOMOTIVE d.o.o. je razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. V sklopu svojih programov razvija in proizvaja izdelke, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji, ter vpeljuje nove tehnološke rešitve na področju električnih vozil (EV). Deluje na globalnem trgu in svoje izdelke izvaža v več kot 25 držav na vseh celinah sveta.  Tekom svojega delovanja je zgradil močne strokovne kompetence, s katerimi se uspešno dokazuje na svetovnem trgu avtomobilske industrije. Razvoj izdelkov mu zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil  s svojimi blagovnimi znamkami, kot so BMW, Mini, Mercedes Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault.
Je član Skupine TPV, ki deluje že več kot 30 let na 5 lokacijah v Sloveniji in eni v Srbiji. Tesno sodeluje z inštitucijami znanja tako na področju razvoja in raziskav kot tudi na izobraževalnem področju.